2. desember: Scenografi tester julebrus!


Hvilken julebrus smaker best, spurte scenografi seg selv. Nordingbrus eller søringbrus? Vest eller østavind? Oh, it’s on! Se resultatene her!

Når det nærmer seg jul får alle lyst på noe søtt, og hva passer da bedre enn julebrus, godter og scenografer? Dog burde man være litt kritisk til hva man smiler og svelger, og derfor tok scenografiklassen på seg den sprudlende oppgaven å teste årets utvalg av julebrus på Jessheim brus-shop en lørdag før advent!

Ringnes (lyserød, aroma av syntetisk jordbær)
Iselin utbryter «Nam!» mens Oda og Camilla er tause. Håkon synes jordbærsmaken er god, men ikke julete nok. Ragnhild erklærer patriotisk «Søringbrus!» og kaster terningkast seks. Dog får Ringnes

TERNINGKAST 5 i snitt!

.

.

.

Romas (Cola-farge, aroma av hostesaft)
Da brusen luktet hostesaft skulle vi ha skjønt at den ikke var god, men vi ville gi Jessheim brus-shop sin hjemmebrente en real sjanse! Det skulle vi aldri ha gjort! Iselin syntes den smakte dårlig karsk (finnes det god?), Ragnhild som var skeptisk til fargen noterer «blæ!» og Camilla kaller det hele syntetisk. Vi smaker, krydder, kvalmende karamell, død Cola og hostesaft – ingen av delene gir assosiasjoner til jul. Tilfeldig forbipasserende Daniel lures til å smake og mener det må være «brygget på rotte». Romertiden støtter gjerne lokale foretak, men Romas får ikke æren av å etse bort tenna våre!

TERNINGKAST 1

Bare Julebrus (brun, aroma av kullsyre)

«Glorifisert champagnebrus!» med null julestemning sier panelet. Lar du den hvile på tungen merker man en svak ettersmak av sigaretter, som vi stiller oss skeptiske til. «For spesielt interesserte» konkluderer vi, «punktum» sier Stephanie.

TERNINGKAST 2

.

Union («fucka farge» aka. oransj, aroma av appelsinskall)
Både utseende og fargen er mer påske enn jul – det hele virker noe resirkulert. Stephanie påpeker at det ikke en gang er en god appelsinbrus, som Solo, og synes dessuten den er kjip fordi hun er litt allergisk – julen skal være for alle!

TERNINGKAST 2

.

.

Christiansands bryggeri (mørk brun, ingen aroma, aka. skepsis)

«Denne ser ut som øl» ler vi, og vet ikke hva vi skal forvente. Vi blir positivt overrasket, men ikke mye: smaken ligger en plass mellom Cola og champagnebrus, med en rar ettersmak som for Camilla til å mumle «naaah…»

TERNINGKAST 3

.

.

Mack (rød, aroma av jordbær)
Endelig noe som ligner julebrus igjen! Iselin informerer om at hennes lokale julebrus blir brygget i de samme tankene som nordens beste øl, som forklarer den voksne ettersmaken. Men den er søt og julete, og den første Camilla vil drikke opp! Den smaker ikke for syntetisk eller søt, og kullsyren balanserer den sprudlende brusen. «Mye bedre enn forventet!» utbryter Oda før vi ruller

TERNINGKAST 5

.

Hamar Lillehammer (gyllen brun, aroma av krydder og vanilje)
Denne smaker mye vanilje, men vi klager ikke! Den blir ikke for søt, og «schmaker bra» som vår venn Mr. Melk ville sagt! Litt kritikk møter den for dens assosiasjoner til champagnebrus, men innen Camilla slipper ut et fornøyd rap er vi alle enige om

TERNINGKAST 5

.

.

Dahls (gyllen karamell, aroma av vanilje og jul, aka. peppekaker)
Dette er Håkon sin forhåndsfavoritt, men innrømmer at smaken kanskje er litt unyansert. Iselin sier at den er godt krydret, men savner en julete rødfarge. Ragnhild noterer fordomsfullt ned «trønderbrus» mens Oda påpeker at det er liten forskjell mellom den og Hamar Lillehammer. Allikevel stiller den milde julebrusen noe svakere og får

TERNINGKAST 4

.

.

Testens vinnertrio blir dermed Hamar Lillehammer, Ringnes og Mack!
Ingen seksere ble kastet, kanskje på grunn av juryens ekstreme innhold av sukker i blodet og metthet 

– men for de som vil bruke egen dømmekraft er dette vinnerne i kategoriene:

 

Best utseende: Hamar Lillehammer
Billigst (for de griske): Bare julebrus
Dyrest (for de som kjøper Voss vann): Union (den koster 16 kr. som de flest, men man får desidert minst julestemning for prisen)
Best fra sør: Hamar Lillehammer
Best fra nord: Mack
Mest spyttet ut: Romas, uten tvil!

 

Og med det ønsker vi på scenografi dere alle en god adventstid, drikk (julebrus, ikke voksenbrus) og gled dere over det dere har og vil få!

Reklamer
Comments
3 Responses to “2. desember: Scenografi tester julebrus!”
 1. KIM sier:

  Skjer med å ikke ta med AASS julebrus?!! :OOO :´(

 2. Kama Sofie sier:

  Digg bilde av Camilla ❤

 3. camilla sier:

  det skal også nevnes at håkon drakk av »restebaljen» helt til slutt hvor alle hadde helt ut restene i koppen som vi ikke drakk opp 😉 NAM

  kama: ikke digg bilde av camilla 😛

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: