Cirkus Cirkör: fryktløst om frykt.


Meningene var delte om tirsdagens sirkusteaterforestilling i Bærum kulturhus, men én ting som var sikkert var at «Wear It Like a Crown» var et spesielt stykke formidling.

Forestillingen om å bære dine frykter som en krone gikk over to akter, der den første var treg og eksposisjonstung, og den andre mer dynamisk i det de seks karakterene konfronterte sine frykter. Blant annet skildret de seks aktørene frykten fornå ikke bli elsket, å ikke være god nok, å ødelegge og forandring. Disse skildringene var ment å formidle budskapet som i noen sjeldne replikker ble definert som «All hats look the same, but we’re all different. Only if you hold on to that same hat will anything not be different!» la konformiteten gå, og bask deg i din særegenhet – deriblant dine nevroser.

Det var en mantra som definerte forestillingens uttrykk: Det hele utspilte seg med kroppssråk og liten dialog ved akrobatikk og moderne dans. Dette førte til at historien ble litt abstrakt og lite poengtert, spesielt i første akt.

At første akt utiliserte samme sang (hovedtemaet «Wear It Like a Crown») flere ganger, at numrene mangket oppbygning og at mye av det som skjedde på scenen var sceneskift hjalp ikke. Andre akt var heldigvis mye mer dynamisk, med bruk av variert musikk, god oppbygning av spenning og flere nummer. Sirkusartisters største utfordring vil alltid være at de gjennomfører sine akter så lett at det ser ufarlig ut – men Cirkus Cikör underbygde med gjennomgående humor og skiftende scenebilder.

En gang i andre akt ble det sagt: «If you’re stuck, try something new, communicate in a different way.» – om ikke annet, gjorde Cirkus Cirkör nettopp det.

Tekst, foto og video: Håkon Lillegraven

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: