Peiskveld 21. september – Jeg lo så jeg gråt

Da halve A holdt peiskveld, og vi lo.

Det var høye forventninger, også denne onsdagskvelden på Romerike Folkehøgskole. Elevene gikk spente mot peisestuen i skumringen, det var en vakker høstkveld den 21. september. Klokken var slagen ti på halv ni, men dørene var enda ikke åpne! Stemningen var derimot på topp, og folk stemte salig i da noen dro i gang «Deilig er jorden» utenfor døren. Sangen passet perfekt for årstiden, og det var nydelig å høre den 7-stemte sangen fra våre fagre medelever. Men da sangen var over, begynte folk å bli utålmodige. På et tidspunkt brøt mengden ut i moshpit, og noen fikk til og med en på trynet i kampen om de beste puffene i peisestua.

Etter et blåøye eller to var vi alle endelig på plass, og det magiske hysjet senket seg over stuen. Vi skimtet en spennende rekvisitt i det fjerne da lyset ble dempet. Det hele åpnet med et brak, og publikum var i ekstase da vertene for kvelden, halve A kom marsjerende inn til tonene av «Willkomen» fra Cabaret, og vi slo alle opp på riktig side i sangboka, og trallet med!

Den røde tråden for kvelden var Film, særlig i kombinasjon med teater, og dette fikk vi forklart av den herlige Aslak på en MacBook, siden han desverre ikke kunne være med oss denne nydelig kvelden. Det første vi fikk være vitne til av underholdning var teatersport med Ferdinand, Thea og Ingrid. De måtte finne på filmtitler på sparket, og spille ut noen av dem. Noen av slagerne var titler som  «Nei, nei», «Dansken som ingen elsket», «Barnet som bæsja på seg», «Den hårete nesa», «Den krøllete mannen», «Den krøllete mannens barn», «Djevelens barn er også barn» og «Da tuberkulosen kom til mummidalen». Dette mottok mye latter fra publikum, og jeg må si at hikstene satt løst her i gården også. Det var veldig, veldig morsomt.

Aslak fortsatte som konferansier fra Macen, til glede for hele salen, og det ble nok en allsang med «Colors of the Wind» fra den kjente og kjære Pocahontas. Deretter kom det som ble introdusert som «to karer som har funnet tonen», den sjarmerende Henrik og den stilige Magnus viste oss en herlig tolkning av «Don’t you forget about me». Jeg må si jeg er stor fan av sangen og The Breakfast Club, og dette nummeret varmet virkelig mitt ensomme ungpikehjerte. Å se to kjekke gutter med vakre stemmer og fantastiske dansetrinn var virkelig en fryd.

Deretter var vi vitne til enda mer teatersport, denne gang i form av at Ferdinand og Henrik skulle dubbe Steffen og Thea. Første scenario tok plass på Plata, som var meget morsomt. Så foregikk handlingen på Galtvort. Det hele var veldig lættis-fremkallende, jeg må si at dere har skills! Etter å ha grått noen gledestårer, sang vi alle sammen «Fame», som var koselig.

 

Så fortalte Ingrid og Martin noen meget dårlig oversatte filmtitler og undertekster, noe som alltid er en slager, og som nok en gang skapte latter i salen. Etter dette sang Ragnhild «Summertime», det var virkelig helt nydelig, det er en fryd å høre stemmen din, Ragnhild!

Guttene dro deretter YMCA til glede for hele folket, og jentene danset smidig til denne fengende låten. Så kom en sang til «alle gutter som ikke tørr ta steget», nemlig Kiss The Girl fra Den Lille Havfruen, en utrolig søt sang om du spørr meg! Aslak avsluttet det hele med å vinke farvel fra skjermen, og vi vinket selvsagt alle tilbake, mens vi sang «Can you feel the love tonight». Og det kunne vi virkelig! Gratulerer halve A, med en VELDIG morsom peiskveld!

Tekst: Ingrid Lien, Foto: Håkon Lillegraven

Her kan dere se et lite glimt fra kveldens innslag:

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: